Skip to main content

Bird Graphic 



Eastern Screech Owl -
(Megascops asio)



  • Small, grey or reddish brown
  • Feather "ear" tufts on top of head
  • 8.5" (22 cm.) 


  • Wide variety of habitats with mature
         deciduous trees
  • Woodland, farmsteads, towns

Additional Information

  • Fairly common permanent resident
  • Nests in tree cavities
  • Sometimes uses wood duck boxes
         for nesting or winter roosting
  • Very nocturnal
  • Most common vocalization is a
         descending trill or whinny

Close Up of a Screech Owl 

Eastern Screech Owl hiding among the pine branches 

Kickapoo Valley Reserve | S3661 State Highway 131 | La Farge, Wisconsin 54639 
Phone: 608-625-2960 | FAX: 608-625-2962

Facebook logo

Pinterest logo