Skip to main content
                                                                               
 

Bird Graphic 

 

 

Carolina Wren -
(Thryothorus ludovicianus)
 

 Audio

Identification

  • Small songbird
  • Reddish brown above, unstreaked
         pale rown below
  • Long, curved bill
  • Bold white eyestripe
  • 5.5" (14 cm.)

Habitat

  • Variety of brushy areas

Additional Information

  • Not migratory
  • A southern species, population is
         spreading north with mild winters
  • Some found nesting in southern
         Wisconsin, varies according to
         occurrences of harsh winter weather
  • Long ringing song with variations, often
         in triplets
  • Often forages on or near the ground

Carolina Wren on a snowy landscape

Carolina Wren on a branch viewed from below

 

Kickapoo Valley Reserve | S3661 State Highway 131 | La Farge, Wisconsin 54639 
Phone: 608-625-2960 | FAX: 608-625-2962
kickapoo.reserve@krm.state.wi.us

Facebook logo

Pinterest logo